Risto-infoa pähkinänkuoressa

Olen syntynyt Kuusamossa samana vuonna kuin presidentti Kekkonen vieraili paikkakunnalla. En muista tuosta vierailusta mitään, mutta olen nähnyt isäni valokuvaaman Kekkonen Kuusamossa - postikortin. Onhan Kekkonen toki vieraillut Kuusamossa muulloinkin, mm. Rukan kisoissa. Ja jos nyt oikein tiedän, niin hänen lisäkseen Kuusamossa ovat vierailleet Suomen presidenteistä ainakin Mauno Koivisto ja Martti Ahtisaari. Ja tietenkin rouva Eeva Ahtisaari, hän kävi tutustumassa Wesa Rinteen järjestämään Lottamuistonäyttelyyn vuonna 1994. 

Sen lisäksi, että Kekkonen on vieraillut samalla paikkakunnalla, missä olen syntynyt, muuta yhteistä meillä ei sitten taida ollakaan. Sen tosin muistan, kun kansakoulun ekaluokalla aamuhartaudessa veisasin virttä sanoilla: "Enkeli taivaan lausui näin, miks Kekkonen syntyi paljain päin". No, jälki-istuntoahan siitä rapsahti. 

Asuin Kuusamossa kolmekymppiseksi saakka. (Jolloin päättyivät rilluvuodet, no ei nyt sentään).

Muutin joka tapauksessa sen jälkeen Turkuun ja sittemmin olen asunut pari vuosikymmentä Atlantin toisella puolella. Kunnes taas takaisin Turkuun.

Ammattini on IT-alan yleismies. Montaa asiaa osaan tinata, montaa pilata, kunnes kolvini sitten joskus kylmenee.

Hoitelen myös näitä sivuja. 

Riston ristiäiset 1958. Kasteen suoritti Sulo-Aukusti Isokoski. Hän oli oopperalaulaja Soile Isokosken isä. Kuvassa takana vanhaisä Aukusti Rinne. Valokuva Ossi Näppä. 

Urho Kekkonen saapuu Kuusamon Kelanrantaan lentokoneella elokuussa 1958. Kuusamossa pidettiin tuolloin maatalousnäyttely. Valokuva Reino Rinne.

© Copyright 2021 ReinoRinne.fi