Hyvää tuulta purjeisiin

Vuosi on vaihdettu. Entinen almanakka pantiin viralta ja uusi, täsmälleen saman vahvuinen ja pituinen, otettiin käyttöön. Pakkopa oli. Ellei olisi vaihdettu kalenteria, olisi automaattisesti jääty ajan kelkasta. Ja se ei käy päinsä.
Suomen väki on toivottanut itselleen ja toisilleen hyvää ja rauhallista uutta vuotta. Vakavin ajatuksin on lausuttu nuo tavanomaiset toivomukset. Moni, sangen moni on samalla huokaissut: mitähän sitten tuonee tämä vuosi mukanaan?

Mitä tahansa alkanut vuosi tuokaan tullessaan ja kuluessaan, joka tapauksessa yksi on tärkeää. Se nimittäin, että katselemme luottavin - kaitselmukseen luottavaisin - mielin tulevaisuutta ja asetamme itsellemme vaatimuksen, että yritämme tänäkin vuonna elää kaikessa toiminnassamme hyvään pyrkivinä ja kanssaihmisten hyvinä kavereina, naapureina. Mitä hartaammin sellaiseen pyrimme, sitä paremmin tulemme menestymään.

________________________________________

Koillissanomien lukijaa saattaa kiinnostaa eräs kysymys: miltä näyttää lehden lähtö uudelle vuodelle. Minulla on ilo vastata tähän kysymykseen: hyvältä. Tekisi jo panna huutomerkki tuon "hyvältä" sanan perään. Epäilemättä jokaisessa lehtitalossa jännätään vuoden vaihtuessa, jännätään sitä, onko purjeissa hyvää tuulta riittävän roimasti. Saatamme todeta, että tuuli puskee purjeita. Jälleen kerran saatiin aloittaa uusi vuosi ennätyspainoksella! Tämä merkitsee, ettei lukijakunta ole ottanut meiltä pois luottamustaan, jolla se on meitä jatkuvasti kannustanut. Siitä kaikille nöyrät, kauniit kiitoksemme.

Me vähäiset ja vajavaiset Koillissanomien tekijät, toimittajat ja muut lupaamme puolestamme jälleen parhaamme yrittää tällä yhteisellä työsaralla, koko maakunnan yhteisellä, jossa johtotähtenämme on tyä Koillismaan kehityksen eteenpäin viemiseksi.

Koillismaalla on erityisen mukava toimia lehtimiehenä. Maakunnan väki on erikoisen reilua, ystävällistä ja auttavaista. Sen kanssa - sanottakoon tämä ikään kuin ulkopuolisia ajatellen - tulee aina oivallisesti juttuun.
Toivon puolestani hyvää tuulta jokaisen koillismaalaisen hyvien pyrkimysten purjeisiin alkaneen vuoden aikana.

Koillissanomat 3.1.1962