Päätoimittaja Reino Rinne: Kaksi kertaa viikossa

Tämä lehti lähti elonsa taipaleelle vuonna 1950. Hiihdetty latu ei siis ole kovinkaan pitkä. Mutta monen yrityksen - lehtiyrityksenkin - taival saattaa jäädä lyhyemmäksi. Hyvällä tyydytyksellä voimmekin todeta, että vaikeista alkuponnistuksista on selvitty vammoitta. Koko tähänastinen taival on ollut tämän lehden kohdalta eteenpäin menoa, jossa vaikeudet ovat olleet vain tarpeellisena suolana.

Koillissanomat puhkesi esille ulkonaisesti katsellen karusta maaperästä, ja vieras tarkastelija saattoi hyvinkin päätänsä pudistaen arvella, ettei siitä lapsesta tainnut tulla eläjää. Mutta sisäisesti maaperä oli lämmin ja otollinen. Vuosisataisten taistelujen karaisemana koilliskansa antoi syntyneelle sijan sydämessään - eikä kansan ollut vaikea sitä tehdä: saihan tapahtumassa ulkonaisen muodon eräs kansan omista ajatuksista, joiden pyrkimyksenä on eteenpäin meno, kohoaminen muitten tasolle, parempien elinmahdollisuuksien voittaminen.

Vähäisesti ja vaatimattomasta alusta Koillissanomat on kohonnut tavoitteesta toiseen pyrkien koko ajan pitämään jalkapohjansa tukevasti maassa, aivan samalla tavalla kuin tämä koilliskansa kaikissa otteissaan. Uusimman kaikista tavoitteistaan Koillissanomat savuttaa tänä päivänä. Lehden tämän päivän julkitulo merkitsee siirtymistä ilmestymään kaksi kertaa viikossa. Tämän askeleensa Koillissanomat ottaa tuhansien lukijoittensa ja ystäviensä toivomuksesta, mutta myös omasta halusta palvella entistä paremmin Koillismaan kansaa, jonka aina vain lujittanut luottamus lehteen on meille mieluinen tosiasia, mutta se on myös velvoitus, jonka vaatimukset pyrimme kykyjemme mukaan täyttämään.

Reino Rinne
Koillissanomat 2.11.1954.