Hyvä antaa vähästäänkin . . .

Aina Amerikasta asti Koillissanomat on saanut kirjeitä ja tilaajia. Eräs Amerikan suomalainen kirjoittaa:
"Tässä joku viikko sitten yhtenä iltana tulin töistä, niin Anni sanoi, että Suomesta on tullut lehtiä. Avasin käärön ja yllättävästi avautui eteeni uusi lehti, ja ihan kuusamolainen! Olen lukenut ne, niin kuin myäs seuraavat lähetykset. Hyvä yritys. Onnittelen niitä, jotka sen ovat alkuun saaneet . . . Tulkoon lehtenne olemaan alueensa aineellisen, mutta ennen kaikkea henkisen ja hengellisen ihmisen ylösrakentajana ja kasvattajana . . . "

Tuo ohje meidän kyllä ehdottomasti kannattaa pitää mielessämme. Koillissanomain päämääränä on ja pysyköön tämän alueen aineellisen, mutta ennen kaikkea henkisen ja hengellisen rakennustyön auttamisen omalta vähäiseltä, jos kohta varsin tärkeältä osaltaan.

Tältä alueelta lähtöisin olevat Amerikan suomalaiset ajattelevat sydämen lämmällä synnyinseutuaan ja synnyinseudun nykyisiäkin, heille monessa tapauksessa tuntemattomia ihmisiä, Viime aikojen vaikeina vuosina he ovat meitä suuriarvoisella tavalla myös aineellisesti auttaneet. Tuollaista apua on tullut vielä aivan viime aikoinakin. Sitä on lähetetty siitä huolimatta, ettei Amerikan sukulaisillamme suinkaan yleensä ole hallussaan suuria rikkauksia. He ovat niitä, joista sanotaan: hyvä antaa vähästäänkin . . .

Olemmeko me voineet, olemmeko me osanneet palkita Amerikan sukulaisiamme ja ystäviämme kaikesta hyvästä, jota olemme heiltä saaneet? Onko meillä ollut siihen mahdollisuuksia? Tuskin. Luulenpa, että meistä sangen moni tuntee olevansa heille kiitollisuuden velassa.

Pienenä ja kenties monelle Amerikan sukulaisellemme tai ystävällemme mieluisana tervehdyksenä ja vastalahjana voisimme lähettää Koillissanomain vuosikerran. Sen varmasti voimme tehdä! Ja siitä - niin olettaisin - on heille iloa koko vuoden ajaksi. Yhtä hyvin voimme tietysti lehden lähettää muuallakin ulkomailla oleville omaisillemme tai ystävillemme. Harkitaanpa tätä asiaa, mutta tehdään myös heti kohta päätös, sillä vuoden vaihe lähestyy kiivain askelin. Joulu on ovella tuossa paikassa kolmine pyhineen.

________________________________________

Tänä vuonna onkin jouluna paljon pyhiä. Montako niitä oikein on? Katsotaanpa kalenterista. Kolme punaisella painettua. Mutta mitä merkillistä! Heti kun Tapaninpäivä on loppuun kulunut, alkaa - juhannus . . . Tarkemmin katsoen se on Johannes, jonka nykyiset almanakkamaakarit ovat nähneet viisaaksi siirtää juhannuksen kohdalta joulun viereen. Tänä vuonna Jusseilla siis - niin kuin muuten Mateillakin - on kaksi nimipäivää. Ja niin kai ensi vuonnakin, sillä myöskin juhannus on Jussin päivänä.

________________________________________

Joulusta ja vielä uudesta vuodestakin vähäsen. Huomasitte kai viime numerostamme, että teillä kaikilla on nyt mahdollisuus lähettää joulutervehdys omaisille ystäville ynnä muille Koillissanomain välityksellä. Mutta nyt on pidettävä kiirettä, Tänään kun täytätte lipukkeen tai toimitatte tämän asian muulla tavoin postiin ja pistätte satasen mukaan, niin kerkiätte saada toivotuksenne joulunumeroomme ja sitä tietä tuhansien luettavaksi.
Koillissanomien tilaus ensi vuodelle on myös viisainta tehdä aivan heti - mikäli sen tekeminen on vielä suorittamatta. 

© Copyright 2023 ReinoRinne.fi