Alikersantti
Reino Rinne
KKK/ Er P 16 Kpk. 17

Kiitokset kirjeestänne ja terveisistä.

Kirjeenne on tuossa pöydällä levännyt kohta pari viikkoa. Kiirettä on ollut mutta ei niin hoppua, etteikö joku minuutti vastaukseenkin olisi aikaa riittänyt. Asiaa olen venyttänyt senkin takia, että olisin nähnyt miten tässä toimitusvoimat kotiutuvat ja että olisin lopullisen vastauksen voinut Teille ilmoittaa. Avonaiseksi asia näyttää vielä jäävän. Palaan siihen myöhemmin.

Hauskoja ja pirteitä alakertoja olette meille lähettäneet. Olen ne kaikki lukenut. Lisää vaan sellaisia.
Suontila ja Vuorivirta ovat täällä pistäytyneet. Poispääsyä odottavat. Saajoranta on ollut yhtäjaksoisesti syksystä alkaen. On saanut sattuman jalkaansa ja sairastellut sitä. Kuuluu menneen uudestaan. Kuulin että hänenkin pitäisi piakkoin päästä pois.

Arokylä on myös sotapalveluksessa. On erään sairaalan taloudenhoitajana. Poispääsyä hänkin odottaa. Painoon on jo kymmenkunta miestä palannut ja johtuen tässä aletaan vähitellen - ainakin näissä merkeissä - elää entistä elämää. Monesta tarveaineesta tosin on suuri puute ja mitä onnistuu saamaan on hinta sataprosenttinen.
Palataan myöhemmin asiaan, josta tiedustelitte.

Monet terveiset

K. A. Korkeakivi
________________________________________
Oulu 22.5.1940
Toimittaja Reino Rinne,
Posio.

Kirjeenne ovat perille saapuneet, viineksi se, jossa ilmoititte saapuvanne Ouluun t.k. lopulla. Pistäytykää silloin asiasta neuvottelemassa. Kesätöitä on meillä antaa Teille mutta jos Teillä on edullisempia tarjouksia muualta, niin harkitkaa tarkoin asia.

Näkemiin siis ja parhaat terveisieni

K. A. Korkeakivi
________________________________________
K. A. (Kalle Akseli) Korkeakivi oli Kalevan toimitusjohtaja 1908-1944.
Kirjeessä mainitut Martti Suontila ja Bruno Vuorivirta olivat talvisodassa palvelevia Kalevan toimittajia. Mauno Arokylä oli Kalevan konttoripäällikkö.  

K.A. (Kalle Akseli) Korkeakivi oli Kalevan toimitusjohtaja 1908-1944. Hänen aikanaan lehden voimakkaalle kehitykselle luotiin luja perusta.

Aaro Korkeakivi ja Yrjö Kallinen

© Copyright 2023 ReinoRinne.fi